Deák Isván az Egerváry Jenő emlékplakett 2020-as díjazottja

Az Egerváry Jenő emlékplakettet a Társaság 2020-ban Deák Istvánnak (Budapesti Corvinus Egyetem, professzor emeritus) ítélte oda az operációkutatásban, a sztochasztikus optimalizálásban elért kutatói, oktatói, alkalmazási és vezetői eredményeiért, valamint a tudományos közéleti tevékenységéért.

Megalakult a Corvinus Center of Operations Research

A Corvinus Institute of Advanced Studies (CIAS) keretein belül új kutatóközpontként 2020. szeptember 1-én megkezdte működését a Corvinus Center of Operations Research (CCOR). Az új kutatóközpont célja az operációkutatás vonatkozó területeinek (folytonos optimalizálás elmélete, algoritmusai és alkalmazásai; játékelmélet; döntéselmélet és alkalmazásai; operációkutatási modellek és alkalmazásaik) kutatása.

Terlaky Tamás a JOTA főszerkesztője és a CAE új tagja

Egerváry díjas tagtársunkat, Terlaky Tamást, a Lehigh Egyetem  professzorát nemrégiben kinevezték a Journal of Optimization Theory  and Applications főszerkesztőjévé. Terlaky professzort  a közelmúltban a Kanadai Mérnöki Akadémia (The Canadian Academy of Engineering - CAE) tagjává is megválasztották, a beiktatási ünnepségre 2021 júniusában Halifaxban kerül sor.